Psychologie

Charlotte Craeynest

De psycholoog biedt ondersteuning aan cliënten met emotionele en psychische moeilijkheden.

Doorheen ons leven worden we allen geconfronteerd met uitdagende periodes en moeilijkheden. Deze periodes kunnen gepaard gaan met onzekerheden, stress, uitzichtloosheid, onmacht… Soms hebben we het gevoel in de knoop te zitten met onszelf en door het bos de bomen niet meer te zien. Dit kan echter je leven op diverse domeinen negatief beïnvloeden. Om je verder te begeleiden kan je beroep doen op een psycholoog.

Jongvolwassenen, volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar kunnen bij Charlotte terecht voor:

  • Het omgaan met spanning en stress
  • Burn-out
  • Angstproblemen
  • Identiteitsproblemen; Wie ben ik? Wat wens ik te bereiken? Hoe ga ik om met moeilijke situaties?
  • Ingrijpende gebeurtenissen; relatiebreuk, overlijden, verlieservaring,…
  • Emotionele problemen; depressie, eenzaamheid, piekeren, zelfmoordgedachten,…
  • Het omgaan met dagdagelijkse moeilijkheden
  • Gedragsproblemen
  • Ontwikkelingsproblematieken; ASS, ADHD,…
Psycholoog Psychotherapeut Psychologische begeleiding Charlotte Craeynest Groepspraktijk De Waaier Aartrijke Zedelgem kinderen jongeren

Over Charlotte

Charlotte studeerde in 2021 af als master in de klinische psychologie. Zij deed reeds ervaring op in een revalidatiecentrum waar ze als psycholoog mensen ondersteunde tijdens hun revalidatie na een niet aangeboren hersenletsel. Dit combineerde ze met het begeleiden van volwassenen met een nek-en rugproblematiek en bijkomende emotionele problemen. Op heden werkt ze in vzw Heuvelzicht als psycholoog bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. 

Charlotte stelt een persoonlijke aanpak voorop. Elk verhaal telt. Tijdens het eerste gesprek gaat ze samen met jou op zoek naar een manier om aan jouw hulpvraag tegemoet te komen. Samen worden doelen opgesteld, waarbij gefocust wordt op de eigen kwaliteiten. Het ervaren van veiligheid en vertrouwen is essentieel tijdens de gesprekken. Charlotte houdt zich aan het beroepsgeheim. Enkel wanneer er uitdrukkelijk toestemming gegeven wordt, kan iets gedeeld worden met derden.

Tarieven

Therapiesessies gaan op een vast moment door. Een sessie duurt ongeveer 50 minuten en in overleg wordt besproken hoe vaak de gesprekken doorgaan. Een afspraak kan telefonisch of per mail vastgelegd worden. Doorverwijzing van een arts is mogelijk, maar niet noodzakelijk.

DuurKostprijs
Intakegesprek1 uur€ 60
Consultatie50 min€ 60
IQ-test voor logopedie incl. verslag (6-16 jaar)1.5 uur€ 120
Intelligentieonderzoek incl. verslag (6-16 jaar)2 uur€ 180

Terugbetaling

De meeste mutualiteiten betalen een deel van de sessies terug. Dit is afhankelijk van uw mutualiteit.  

Op onderstaand bestand kan u alvast een overzicht vinden van terugbetalingsvoorwaarden en bedragen per ziekenfonds (07/2022). Deze voorwaarden kunnen echter reeds gewijzigd zijn, vandaar dat het altijd aangewezen is ten rade te gaan bij uw mutualiteit. 

Klik hier voor het openen van de terugbetalingsvoorwaarden. 

Contact

Neem vrijblijvend contact op met Charlotte via: